Маями опари Кливланд и запази надежда (видео)

Маями опари Кливланд и запази надежда (видео)

Грандиозния срив на Кливланд срещу Атланта сякаш не бе достатъчен и Кавалиърс забугиха втори пореден мач след продължение и слаба последна четвърт. Маями опари шампионите със 124:121 и така запази надеждата си за класиране за плейофите жива, а същевременно нанесе трета загуба поред на отбора на Кавс, които бяха без трима основни играчи - ЛеБрон Джеймс (разтежение на десния прасец), Кайри Ървинг (болки в лявото коляно) и Тристан Томпсън (контузия на палеца).

24 точки на резервата Тайлър Джонсън и поредния чудовищен “дабъл-дабъл” на Хасан Уайтсайд - 23 точки и 18 борби бяха в основата на победа №40 на Маями. Общо шестима от баскетболистите на Ерик Сполстра вкараха поне по 10 точки, като освен Уайтсайд и Джонсън, това сториха и Джош Ричардсън (19 точки, 6 борби, 4 асистенции), Джеймс Джонсън (16 точки, 9 асистенции, 2 борби), Горан Драгич (15 точки, 6 асистенции, 5 борби) и Уейн Елингтън (12 точки и 4/7 от тройката).

Тайлър Джонсън украси представянето си и с последните четири точки в продължението, всички от които бяха от наказателната линия), а Хийт имат еднакви показатели с осмия Чикаго - по 40 победи и 41 загуби.

Дерън Уилямс изигра най-силния си мач откакто е в Кливланд и вкара 35 точки, придружени от 9 асистенции и 7 борби. Кевин Лав вкара 25 точки и овладя 10 отскочили топки, докато Чанинг Фрай завърши с 21 точки.

Кавалиърс влязоха в последната четвърт с аванс от 11 точки, но не успяха да го съхранят срещу мотивирания тим на домакините. Тимът на Тайрон Лу затвърди лошата успеваемост в мачовете, в които ЛеБрон не играе - този сезон Кливланд има 7 загуби в 7 мача, когато Краля не е в състава.

Гостите имат баланс от 51-30 и изостават на победа от първото място на Изток, което отново бе взето от Бостън. Маями (40-41) е на девета позиция и до последно ще се бори за мястото си в плейофите, като във финалния мач от редовния сезон приема Вашингтон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти