Селтикс сами решават съдбата си (видео)

Селтикс сами решават съдбата си (видео)

Бостън спечели първото място в Атлантическата дивизия, но погледите на играчите на Брад Стивънс са вперени в нещо по-голямо - челната позиция на Източната конферениця. Селтикс победиха Бруклин със 114:105, а ако вземат и единствения си мач до края на редовния сезон, който ги противопоставя срещу Милуоки у дома, ще завършат и като №1 на Изток.

Айзея Томас се отличи с 27 точки за петдесет и втория триумф на отбора си през сезон 2016/2017. Ал Хорфърд удари рамо на звездата на тима с 19 точки, 8 борби и 4 асистенции, докато Ейвъри Брадли вкара 18 точки. Маркъс Смарт се включи с 13 като резерва, а Кели Олиник вкара 11.

Селтикс имат 52 победи и 29 загуби, а обстоятелствата се стекоха изцяло в тяхна полза след третата поредна загуба на Кливланд, която им позволи да оглавят подреждането и да имат шанс да останат там и да започнат плейофите като №1.

Нетс са на съвсем различна вълна и изравниха най-лошото си представяне откакто са в Бруклин. Миналата година те навъртяха 61 загуби, а сега имат същия брой, но и още един мач. Победите на отбора са едва 20.

Джеръми Лин с 26 точки и 12 борб и Брук Лопес с 25 точки заслужават добри думи за играта си. Рондей Холис-Джеферсън също бе на прилично ниво за гостуващия тим и макар да пропусна 11 стрелби от игра, успя да вкара 17 точки и да овладее 11 борби.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички