Головете на Краев носят само победи на Левски

Головете на Краев носят само победи на Левски

Младият футболист на Левски Божидар Краев вече има 23 гола със синята фланелка. 19-годишният талант вкара четири попадения във вратата на Локомотив (Пловдив), като стана най-младият в историята на клуба с такова постижение.

Националът на България е записал вече внушителни 82 мача за първия тим на клуба, а статистиката сочи, че вкара ли Краев, Левски винаги побеждава.

Играчът с номер 12 на "сините" е реализирал своите попадение в общо 14 мача. Във всяка една от тези срещи 26-кратните шампиони са били крайни победители. През сезон 2014/2015 година Краев вкара общо шест попадения, като два пъти отбеляза хеттрик.

На 23 септември 2014 вкара първия си гол за "сините", а с него и първия хеттрик. Това се случи в гостуването за Купата на България на Спартак (Варна), което столичани победиха със 7:1.
Последваха голове в "А" група за двете победи над Хасково, както и срещу Черно море и Марек, като срещу дупничани отбеляза първия си хеттрик в първенството.

Миналия сезон Краев вкара два гола за Купата при победата с 3:1 над Несебър покрай морето. Той се разписа в първенство при двата успеха над Монтана, както и при разгрома над Черно море. Този сезон младокът има победен гол срещу Лудогорец, както и попадение при победите над Славия, Верея и Монтана, преди да избухне с четири гола срещу "смърфовете".

Интересното е, че единственият гол на Краев, който не донесе трите точки, бе срещу Литекс. Това стана през миналия сезон при равенството 2:2, но след това БФС анулира срещата, като попадението му не е валидно. В противен случай талантът щеще да има 24 попадения за Левски.

Всички голове на Краев носят победа

Сезон 2014/2015 година
Купа на България
Спартак (Варна) - Левски 1:7 - 3 гола
"А" група

Левски - Хасково 8:0 - 1 гол
Левски - Черно море  5:2 - 1 гол
Хасково - Левски 0:5 - 1 гол
Левски - Марек 6:0 - 3 гола

Сезон 2015/2016 година
"А" група

Левски - Монтана 2:0 - 2 гола
Монтана - Левски 0:2 - 1 гол
Левски - Черно море 5:1 - 1 гол
Купата на България
Несебър - Левски 1:3 - 2 гола

Сезон 2016/2017 година
"А" група

Левски - Лудогорец 1:0 - 1 гол
Славия - Левски 0:4 - 1 гол
Левски - Верея 4:0 - 1 гол
Монтана - Левски 1:3 - 1 гол
Левски - Локомотив (Пд) 5:0 - 4 гола

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти