Втори ранен в експлозиите в Дортмунд

Втори ранен в експлозиите в Дортмунд

Полицай също е бил ранен при трите експлозии в германския град Дортмунд, насочени срещу автобуса, с който пътуваше футболният отбор Борусия (Дортмунд), предаде ДПА.

Полицаят е шофирал пред автобуса, ескортирайки го на път за стадиона, където вчера вечерта трябваше да се играе мачът с Монако от Шампионската лига.

В тройната експлозия бе ранен и един от футболистите на Борусия. Пострадалият е испанският защитник Марк Бартра. Той бе откаран в болница след инцидента, където получи медицинска помощ. Според сведенията, футболистът има фрактура на китката на едната ръка и порязвания, получени от изпочупените стъкла след взривовете. Късно снощи бранителят претърпя операция.

От полицията в Дортмунд пък дадоха извънредна пресконференция и разкриха повече подробности около инцидента. Стана ясно, че до мястото на експлозиите е открита бележка. Източници от прокуратурата потвърдиха, че авторът на бележката е поел отговорност за атаката срещу автобуса.

Атаката срещу автобуса на Борусия може да е дело на радикална неонацистка фенска фракция на клуба, съобщи пък германската телевизия N24. Това е само една от версиите, по които работи полицията. Другата е за терористичен акт на ислямистка организация.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти