Кливланд сменя Сандърс с нов център

Кливланд сменя Сандърс с нов център

Кливланд ще освободи Лари Сандърс и ще привлече нов висок играч за предстоящото си участие в плейофите. 28-годишният център подписа с шампионите миналия месец като заместник на контузилия се Андрю Богът и идеята бе да влезе във форма точно за елиминациите, но в крайна сметка до момента е изиграл едва 13 минути в общо 5 мача и по информация на The Vertical няма да е част от плейофния състав на Кавс.

За петте си появи на терена като съотборник на ЛеБрон Джеймс Сандърс събра общо 4 точки, 4 борби, 1 чадър и 1 отнета топка. Бившият играч на Милуоки записа игрови минути и в Лигата за развитие, където игра за Кантън Чардж и се отчете с 4.0 точки, 8.0 борби и 2.5 чадъра.

Този ход е напълно обмислен, защото клубното ръководство вече е намерило заместник на напускащия баскетболист. Новото попълнение на отбора идва от Лигата за развитие и неговото име е Уолтър Тавареш, който е висок 221 сантиметра и този сезон игра за дъщерния отбор на Торонто - Раптърс 905.

25-годишният африканец е родом от Кабо Верде, играл е дълго време в Испания, а миналия сезон има и 11 мача за Атланта Хоукс, които го избраха под №43 в Драфта през 2014 година.

Тавареш има средни показатели от 10.9 точки, 7.7 борби и 2.7 чадъра през настоящия сезон.

Преди няколко дни Кавалиърс освободиха и ДеАндре Лигинс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти