Алонсо: Един ден ще карам и в "24-те часа на Льо Ман"

Алонсо: Един ден ще карам и в "24-те часа на Льо Ман"

В интервю по повод участието си в Инди 500 тази година, Фернандо Алонсо заяви, че си е поставил за цел да спечели трите най-известни състезания в света на моторните спортове - Гран При на Монако, Инди 500 и 24-те часа на Льо Ман.

Пилотът на Макларън ще пропусне състезанието в Монако тази година, защото ще участва в Инди, но заяви, че има планове и за Льо Ман: "Извънредно развълнувам съм, че ще се състезавам с Макларън, Хонда и Андрети. Инди 500 е едно от най-известните състезания в световния моторспорт календар и сред 24-те часа на Льо Ман и Гран При на Монако", обяснява Алонсо.

"Гледал съм много IndyCar по телевизията и знам, че се изисква страхотна прецизност, за да можеш да си сравнително близо до другите коли, движейки се с над 350 км/ч. Осъзнавам, че ще трябва да науча много, но веднага след Гран При на Испания заминавам за Индианаполис, за да тренирам с нашата McLaren-Honda-Andretti кола на Инди от 15 май нататък. Разчитам на момчетата от Andretti Autosport, защото знам колко са добри. За мен ще е чест да състезавам с тях. Печелил съм Монако два пъти и една от амбициите ми е Triple Crown (Гран при на Монако, Индианаполис 500 и 24 часа на Льо Ман), а това досега го е постигал само един пилот в историята на моторспорта - Греъм Хил. Трудно предизвикателство, но съм готов да се пробвам. Не знам кога ще стигна до Льо Ман, но имам намерение един ден да го направя. Само на 35 години съм, имам много време", допълни Фернандо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти