Арестуваха заподозрян за атаката срещу автобуса на Борусия Дортмунд

Арестуваха заподозрян за атаката срещу автобуса на Борусия Дортмунд

Германските власти арестуваха един заподозрян във връзка с бомбената атака срещу автобуса на Борусия Дортмунд, съобщи ДПА. Три взривни устройства експлоадираха и нанесоха щети на рейса с играчите и щаба на германския футболен клуб снощи по пътя от хотела към стадион "Сигнал Идуна Парк" за двубоя от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Монако. Стъклата на возилото бяха изпочупени. Защитникът Марк Бартра пострада най-сериозно. Той беше приет в болница с прорезни рани на ръката и трябваше да се подложи на няколко операции. При инцидента леко ранен е и един полицай.

Водещият следствието прокурор Фрауке Кьолер излезе с официално обръщение пред медиите, в което потвърждава ареста на един от двамата заподозрени. "Двама ислямисти са основните заподозрени във воденото до момента разследване. Апартаментите на двете лица са претърсени и един от тях е арестуван", потвърди Кьолер.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти