Щом Алонсо ще кара в Инди 500, Хамилтън би се пробвал в MotoGP

Щом Алонсо ще кара в Инди 500, Хамилтън би се пробвал в MotoGP

Както вчера стана ясно, Фернандо Алонсо ще пропусне бляскавото Гран При на Монако на 28 май, за да вземе участие в американските серии Инди 500 за първи път в кариерата си. Той допълни, че иска да спечели и "24-те часа на Льо Ман" и с това се прицели в рекорд на Греъм Хил.

Новината отчасти шокира, със сигурност обиколи всички, запознати с моторспорт, и стигна до спекулациите, че Алонсо вече е взел решението си да приключи с Формула 1 след края на сезона.

Всичко това пък накара Хамилтън да помечтае какво иска да прави извън кокпита на Мерцедес. На пресконференцията днес преди първите тренировки за неделната Гран При на Бахрейн, Хамилтън насърчи испанеца и заяви, че всеки е способен да прави каквото поиска.

"Мисля, че ние трябва да взимаме участие в повече от един вид шампионати. Във Формула 1 имаше период, в който пилотите имаха за задача да се справят с различни серии и мисля, че това е страхотно", заяви Люис.

"Със сигурност аз не бих пропуснал нито един кръг от Формула 1, но с голямо желание бих участвал в състезание от MotoGP. Може би и НАСКАР", допълни шампионът от Сребърните стрели.  

Той се надява на стартовата решетка да види Дженсън Бътън на мястото на Алонсо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти