Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Хофенхайм наниза пет на тим от ШЛ и скоро ще празнува (видео)

Хофенхайм наниза пет на тим от ШЛ и скоро ще празнува (видео)

Само чудо може да измести Хофенхайм от участие в Шампионската лига през новия сезон, след като пет кръга преди края отборът вече има 11 точки преднина пред петия в таблицата на Първа Бундеслига. Този следобед бойкият тим на 29-годишния Юлиан Нагелсман триумфира с 5:3 в "надстрелването" с Борусия (Мьонхенгладбах), който този сезон вече беше в ШЛ.

След две попадения на Адам Салай (9',24') домакините водеха с 2:0 след половин час игра, а бяха ударили и една греда. Само за четири минути обаче Гладбах изравни след голове на Яник Вестергор (31') и Ларс Щиндъл (35'). При попадението за 2:2 съдията подмина игра с ръка на Йонас Хофман от тима на гостите.

Борусия можеше да вземе преднина в началото на втората част, когато първо Ибрахима Траоре стреля на сантиметри от целта, а веднага след това шут на Андре Хаан спря в гредата.

Минути по-късно късметът пак беше с Хофе, след като центриране на Керем Демирбай спря директно в мрежата - 3:2. Марк Ут привидно пречупи "жребчетата" с прецизно изпълнение в 75-ата минута, но скоро след това бъдещият халф на Борусия (Дортмунд) Махмуд Дахуд запази интригата - 4:3.

Едва в последните секунди Демирбай с втория си гол гарантите домакинската победа.

Поражението остава Борусия на осма позиция - на две точки от място в Лига Европа.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти