Бивш вратар на Левски прави чудеса в Румъния - спаси четири дузпи само за месец (видео)

Бивш вратар на Левски прави чудеса в Румъния - спаси четири дузпи само за месец (видео)

Бившият вратар на Левски Пламен Илиев продължи и вчера с феноменалното си представяне в румънското първенство. Стражът хвана дузпа срещу Университатя (Крайова) в мач от плейофите на първата шестица и в крайна сметка неговият тим Астра спечели гостуването с 3:1.

Това бе четвърта спасена дузпа от Илиев в рамките на месец. Той отрази 11-метрови наказателни удари и в срещите срещу Виторул (2) и Клуж.

Астра поведе в резултата срещу Университатя още във втората минута след попадение на Йоница. В ответната атака защитниците на гостите направиха дузпа. Зад топката застана бившият халф на Лудогорец Христо Златински, който шутира по земя, но Пламен Илиев улови. В 29-ата минута Златински получи травма и бе заменен от Густаво. Шест минути по-късно бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш вкара втори гол за Астра. Деветката се възползва от неразбирателство в защита между Александър Барт и Келич и реализира за 0:2.

В 52-ата минута Иван падна в наказателното поле и съдията отсъди втора дузпа за домакините, но този път Пламен Илиев не успя да отрази шута на Густаво.
В 66-ата минута Кристиян Сапунару реши всичко в срещата. Защитникът засече с глава центриране от корнер за 1:3, с което оформи и крайния резултат.
За Университатя Радослав Димитров игра цял мач, а третият българин Апостол Попов не бе в групата.

След 5 кръга в плейофа за титлата, Астра заема последното шесто място с 26 точки. Университатя е пети, а водач е ФКСБ с 36 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти