Отборните заповеди в Мерцедес - все по-чести?

Отборните заповеди в Мерцедес - все по-чести?

Мерцедес признаха, че имат нужда да премислят подхода си при даването на отборни заповеди след вчерашната победа на Ферари и Фетел - втора за сезон 2017. Ако след първата победа на германеца Сребърните стрели са изчаквали преди да дадат своята преценка за ситуацията, то сега вече е брилянтно ясно, че битката за титлата тази година няма да бъде лесна и няма да бъде между съотборници.

Рискът от напрежение между Хамилтън и Ботас няма място на пистата тази година и не може да се сравни с този между Люис и Розберг допреди няколко месеца. Причината е факторът Ферари. Мерцедес знаеха, че ако Хамилтън изпревари Ботас, ще бъде по-голяма заплаха за Фетел, но в същото време "не искахме да се отнасяме с някой от пилотите си нечестно". Според шефа на отбора Тото Волф тимът дори и неохотно ще трябва да следва друг подход, давайки отборни заповеди оттук насетне.

"Ние изобщо не харесваме това. Този подход не е използван през последните няколко години, но сега ситуацията е различна и се нуждае от качествен анализ. Ние искаме да дадем на пилотите си равен старт. Смятам, че им го дължим. След това виждаме какво се случва в състезанието, правим обаждане, после второ, защото чувстваме нуждата от победа", заяви Волф.

Той бе категоричен, че тимът не е избрал своя пилот номер 1 преди Гран При на Бахрейн, но предполага, че за в бъдеще това може и да стане реалност, ако заплахата от Ферари стане по-осезаема.

"В нашата философия като отбор досега винаги е било приоритет да дадем на пилотите си равен старт. Ако нашите коли са на първо и второ място, няма какво да направим, не можем да се бъркаме. Но ситуацията не бе такава".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти