Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Бари Хърн за Рони: Лъже, че е бил заплашван и тормозен

Бари Хърн за Рони: Лъже, че е бил заплашван и тормозен

Председателят на World Snooker Бари Хърн не остана длъжен на Рони О‘Съливан след признанията на Ракетата, че е бил „тормозен и заплашван“ от ръководния орган в снукъра в предишните няколко месеца.

Гения от Чигуел подчерта, че това е вече в миналото, но емоционално обясни, че преди Германския Мастърс е получил въпросните заплашителни писма и „тормозът“ му е повлиял да се представи на ниво в четирите турнира преди Световното първенство в „Крусибъл“.

Изявлението на Бари Хърн е предоставено в четири точки на сайта на World Snooker:

1. Всички играчи имат договори с World Snooker, които са според стандартите на Световната билярд и снукър асоциация и са одобрени от Асоциацията на играчите. В договорите са вписани задълженията на всеки играч, който участва в световния тур. Няма изключения. Рони О’Съливан е подписал своя договор и поради това има право на участие в който турнир от календара избере.


2. World Snooker притежава рекламните права на професионалния снукър. Световната билярд и снукър асоциация е ръководният орган и представя играчите в световния тур. Именно тя и само тя е отговорна за дисциплинарни изслушвания или наказания в снукъра. Нито World Snooker, нито аз имаме някаква роля в дисциплинарните въпроси.

3. Нито World Snooker, нито аз сме получили някаква форма на комуникация с адвокати на Рони О‘Съливан относно задълженията или оплакванията му относно договорите на играчите.

4. Аз лично приемам много насериозно обвинения за „тормоз и заплахи“ от моя страна или от страната на World Snooker. Подобни обвинения без доказателства оронват престижа и репутацията на World Snooker в глобален мащаб, а също така и моята собствена. Ще направя всичко възможно да защитя тази репутация от такива неточни коментари. Надявам се всички засегнати страни да оставят настрана този случай и да се концентрират върху невероятното шоу, което осигуряват играчите на Световното първенство.

Участвайте в снукър играта на Sportal.bg и спечелете билет за мачовете между Рони О'Съливан и Стивън Хендри!

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти