Фиго разкри седем от своите звезди - Кристиано също ще бъде поканен

Фиго разкри седем от своите звезди - Кристиано също ще бъде поканен

Славният Луиш Фиго обяви имената на още седем от звездите, които са потвърдили участието си на предстоящия благотворителен мач в София на 14 юни, който се организира от неговата фондация и от тази на Димитър Бербатов. Въпросните играчи са Роберто Карлуш, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко, Максуел и Робер Пирес.

Те се присъединяват към разкритите от Бербо досега Христо Стоичков, Райън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил.

Покана ще получи и действащият носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо. От неговия график обаче зависи дали ще приеме.

Фиго намекна, че същото важи и за други четирима носители на "Златната топка", играли в Реал Мадрид - Фабио Канаваро, Зинедин Зидан, Майкъл Оуен и Роналдо. "Канаваро е треньор в Китай, Зидан е начело на Реал Мадрид. Всичко зависи от програмата на съответните хора. Не се притеснявайте, ще видите много велики футболисти, които може би никога не сте имали шанса да сторите", обясни 44-годишният вече португалец.

"Благодаря на Димитър за поканата от неговата фондация, продължи Фиго. - Такива събития и мачове са специални. Независимо че повече имена вече не играят, най-важна е самата кауза. Приносът на запалянковците е от огромно значение. Това ще е възможност за феновете и техните семейства да си изкарат един по-различен ден. Иначе такива събития са много важни за моята фондация. Тя функционира още от 2003 г. Всички събрани средства отиват за различни проекти, по които работим. Стараем се да създаваме ново възможности за младите. В Португалия построихме специална къща - домът на Луиш Фиго, в която хората могат да получат нужното лечение".


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти