Порзингис мечтае за успех с националния отбор

Порзингис мечтае за успех с националния отбор

Кристапс Порзингис е голямото име в латвийския баскетбол, но все още не е обличал националния екип на родината си на ниво мъже. Младата звезда на Ню Йорк Никс за последно игра за Латвия при юношите до 18-годишна възраст през 2013 година, а сега е отправил поглед към ЕвроБаскет 2017 и се надява да помогне на страната си за достойно представяне на континенталното първенство и същевременно да осъществи дългоочаквания си дебют за представителния тим.

“Иска ми се да помогна на отбора да премина първата фаза и да постигне нещо значимо”, коментира 221-сантиметровият играч на Никс относно възможността да бъде част от отбора на селекционера Айнарс Багатскис. Латвийците са в група D на предстоящото европейско и ще играят мачовете си в Истанбул, заедно с Русия, Сърбия, Турция, Великобритания и Белгия.

“Групата е интересна и няма да е лесно. Сърбия и Турция са опитни отбори. Истанбул пък е град, в който баскетболът е обичан от всички. Би било хубаво националния отбор да играе добре, а аз да спомогна за това”, каза още младокът пред официалния сайт на световната федерация ФИБА.

“Баскетболът в Латвия се развива доста в последните години. Щастлив съм, че малките деца искат да вървят по моите стъпки и по тези на останалите професионалисти”, коментира Порзингис.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти