Не ме е страх от Стоичков, твърди Фиго

Не ме е страх от Стоичков, твърди Фиго

Бившият футболист на Барселона Луиш Фиго не приема навътре критиките, които Христо Стоичков отправя по негов адрес. Заради трансфера му от "Камп Ноу" в Реал Мадрид през 2000 година, окачествяван от каталунците като "предателство", Камата не говори добре за него. Наскоро Ицо заяви, че ако види португалеца в Барселона, със сигурност ще го обиди.

"Не се страхувам от Христо, коментира Фиго. - Уважавам го, въпреки че говори много. Но то това е за пред медиите, това е част от неговата личност. Когато сме заедно, Стоичков е съвсем различен. Присъствието му в този благотворителен двубой е един щастлив момент. Той също иска да помогне".

Фиго потвърди позицията си, че измежду Реал и Барса подкрепя "белите", тъй като е член на клуба. Той също така призна, че през 2015 г. се е оттеглил от надпреварата за президент на ФИФА, защото е видял, че няма шанс да спечели.

Димитър Бербатов посрещна Луиш Фиго в София 

44-годишният португалец отговори и на въпрос какво знае за българския футбол: "От Спортинг познавам Красимир Балъков и Ивайло Йорданов. Имахте велико поколение с Христо Стоичков, но след това, както в много други държави, се стигна до смяна на поколенията. Не успяхте да се класирате на изминалото Европейско първенство."

Снимки: Марин Маринов/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти