Ексцесии на "Трейс Арена"! Ботев Пд направи голяма крачка към финала (видео)

Ексцесии на "Трейс Арена"! Ботев Пд направи голяма крачка към финала (видео)

Отборът на Ботев (Пловдив) направи голяма крачка към финала за купата на България. "Канарчетата" се наложиха с 1:0 при гостуването си на Верея в първи мач от 1/2-финалите от надпреварата. Единственото попадение в срещата отбеляза Тодор Неделев от дузпа в даденото от съдията продължение.

През втората част двубоят бе прекратен за няколко минути, тъй като недоволни от решенията на главния съдия феновете на Ботев счупиха предпазната ограда и тръгнаха да нахлуват на терена.

Първата опасност бе пред вратата на гостите в 11-ата минута. След центриране отляво Георги Андонов отправи изстрел с глава, но стражът на "канарчетата" Георги Георгиев внимаваше и изби. Това бе и единственото интересно положение през първата част. Двата тима играха изключително внимателно и предпазливо, без да поемат и най-малкият риск да се оголят в защита. Главните действащи лица се отчетоха с няколко удара от далечно разстояние, които не доведоха до нищо опасно, и множество нарушения.

През втората част вялата игра на двата тима продължи и головите положения напълно липсваха.

В 70-ата минута мачът бе прекратен за няколко минути, тъй като феновете на "канарчетата" счупиха предпазната ограда и тръгнаха да навлизат на терена. По този начин те изразиха недоволството си от решенията на съдията. В крайна сметка не се стигна до сериозни ексцесии и срещата продължи.

В края на срещата Ботев притисна своя противник, но атаките ставаха лесна плячка на бранителите на Верея. По нищо не личеше, че "канарчетата" може да стигнат до успех, тъй като не успяха да създадат нищо смислено. На пук на логиката пловдивчани успяха да отбележат. В 94-ата минута влезлият като резерва Косоко пое топката в наказателното поле и бе съборен. Главният съдия без да се колебае отсъди най-тежкото наказания. Зад топката застана Тодор Неделев, който не сбърка.

Купа на България, 1/2-финал, първи мач:

ВЕРЕЯ - БОТЕВ ПД 0:1

0:1 Неделев 90д.

ВЕРЕЯ: 1. Колев, 71. Бандаловски, 4. Джемия, 3. Зафиров, 89. Инкоом, 6. Хасани, 25. Ангелов, 77. Еуженио (90-Енчев), 26. Керкар (77-Бенгюзов), 7. Цветанов, 14. Андонов (89-Калоянов)

БОТЕВ ПД: 22. Георгиев, 2. Панов, 18. Терзиев, 4. Генев, 14. Омнабес, 17. Балтанов, 10. Юсеин, 24. Марин, 8. Неделев, 9. Виана, 7. Бризола (Косоко)

Жълти картони: Виана (Ботев Пд)

Хасани (Верея)

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти