Звезда на Питсбърг изгоря за 80 мача заради нандролон

Звезда на Питсбърг изгоря за 80 мача заради нандролон

Звездният аутфилдер на Питсбърг Пайрътс Старлинг Марте бе дисквалифициран за 80 мача в МЛБ заради положителен тест за допинг. В пробата на 28-годишния доминиканец са открити следи от анаболния стероид нандролон, което е негово първо нарушение на програмата за превенция на употребата на забранени стимуланти в бейзбола.

"Бях информиран, че един от моите регулярни тестове е дал положителен резултат. В този изключително труден момент аз се извинявам на моето семейство, на Питсбърг Пайрътс, на съотборниците ми, на феновете и на бейзбола като цяло. Причините, довели ме до тази грешка, са небрежност и незнание, а високата цена, която трябва да платя, е да бъда далеч от играта, която толкова много обичам. С чувство на срам и безпомощност моля за прошка за това, че неволно подведох много хора, които вярваха в мен и ме подкрепяха. Обещавам да науча урока си. Бог да ви благослови", заяви Марте в съобщение, разпространено от асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA).

"Пиратите" ще може отново да разчитат на Марте след 93-тия си мач от редовния сезон, който е на 17 юли. По правилата на Мейджър лийг обаче провинилият се няма да има право да играе в плейофите тази година, дори тимът му да се класира за тях. Освен това играчът ще бъде лишен от полагащата му се заплата за периода на наказанието, която в неговия случай е $2,5 млн.

Санкцията започна да тече снощи при загубата на Пайрътс с 1:2 като гост на Сейнт Луис Кардиналс. В отсъствието на Марте в централния аутфилд се завърна Андрю Маккъчън, който дълги години игра именно там, преди да бъде преместен вдясно за началото на настоящото първенство. В десния аутфилд отиде Адам Фрейзиър, а на старата позиция на Марте в левия аутфилд остана Грегъри Поланко, който вкара почетната точка на Питсбърг с аут по земя в 6-ия ининг.

Домакините от Сейнт Луис откриха резултата също при филдърс чойс – с RBI за Стивън Пискоти още в 1-вия. В 5-ия Грег Гарсия направи 2:0 с двоен хит срещу стартера на гостите Чад Куул (L 1-1). Като питчер за "чинките" започна Майк Лийк (W 2-1), който пусна само 1 точка от 7 хита за 6 ининга и 1/3. Корейският клоузър О Сеун-Хван (S 2) запази победата, въпреки че позволи 3 хита в 9-ия ининг.



Сейнт Луис Кардиналс - Питсбърг Пайрътс 2:1

      ст. "Буш"                         
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      ПИТСБЪРГ   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 0 
  1
 11 
 0
      СЕЙНТ ЛУИС   
 1
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 Х
  2
  4
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 18 АПРИЛ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Чикаго Уайт Сокс

1:4

Торонто Блу Джейс - Бостън Ред Сокс

7:8

Тампа Бей Рейс - Детройт Тайгърс

5:1

Хюстън Астрос - Лос Анджелис Ейнджълс

2:5

Минесота Туинс - Кливланд Индиънс

4:11

Оукланд Атлетикс - Тексас Рейнджърс

4:2

Национална лига

Ню Йорк Метс - Филаделфия Филис

2:6

(10 ининга)

Атланта Брейвс - Вашингтон Нешънълс

1:3

Чикаго Къбс - Милуоки Бруърс

9:7

Сан Диего Падрес - Аризона Дайъмъндбекс

2:11

Лос Анджелис Доджърс - Колорадо Рокис

3:4

Интерлига

Синсинати Редс - Балтимор Ориолс

9:3

Канзас Сити Роялс - Сан Франциско Джайънтс

1:2

(11 ининга)

Сиатъл Маринърс - Маями Марлинс

0:5

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти