Канзас Сити дочака реванш срещу Мед Бум (видео)

Канзас Сити дочака реванш срещу Мед Бум (видео)

Две години и половина по-късно Канзас Сити Роялс най-сетне отбеляза точка срещу Медисън Бумгарнър и взе частичен реванш от питчера, който собственоръчно донесе титлата на Сан Франциско Джайънтс в Световните серии на МЛБ през 2014 г. Във втория мач между двата тима през настоящия сезон "кралските" срещнаха Мед Бум за първи път след онзи финал и се наложиха с 2:0 на своя ст. "Кауфман".

Бумгарнър (L 0-3) пое само първата точка при инфилд хит на Майк Мустакас в 5-ия ининг. И така бе сложен край на поредицата от 18 ининга, в които 27-годишният левичар не бе допускал рънер на Роялс да стигне обратно до хоума. Серията му започна с шътаут в Мач №5 от Есенната класика преди три сезона и продължи с паметно 5-инингово затваряне на шампионския Мач №7 на същия този стадион в Канзас Сити.



"Мисля, че направих доста добри хвърляния. В някои моменти имах пропуски тук-таме. Но трябваше да се боря с натоварен трафик. Беше просто един от онези дни, в които хвърлих доста пот", сподели Бумгарнър, който разреши общо 7 хита и една база за боли и метна 4 страйкаута за 6 ининга, но за пореден път бе подведен от яловото нападение на "гигантите".

Всъщност основна заслуга за него този път имаше стартерът на КС Джейсън Варгас (W 3-0). Опитният 34-годишен левичар, който пропусна почти целия минал сезон заради операция за смяна на сухожилие в лакътя на хвърлящата ръка, затвори 7 ининга с 9 страйкаута и даде само 4 хита.



"Смятам, че сега той е дори по-добър от преди – похвали своя питчер мениджърът на Роялс Нед Йост. – Мисля, че контролът му е по-стабилен. Мисля, че арсеналът му е възможно най-остър. Като цяло мисля, че хвърля фантастично."

Втората точка домакините отбелязаха в 8-ия ининг, когато Салвадор Перес прибра Ерик Хосмър с единичен хит. В 9-ия топката пое клоузърът Келвин Ерера (S 3), който за начало подари база за боли, но след това предизвика три бързи аута – един по въздух и два по земя.





Канзас Сити Роялс - Сан Франциско Джайънтс 2:0

      ст. "Кауфман"                      
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      САН ФРАНЦИСКО   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
  0
 4 
 0
      КАНЗАС СИТИ    
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 1 
 Х
  2
10
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 19 АПРИЛ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс - Тексас Рейнджърс

9:1

Ню Йорк Янкис - Чикаго Уайт Сокс

9:1

Торонто Блу Джейс - Бостън Ред Сокс

3:0

Тампа Бей Рейс - Детройт Тайгърс

8:7

Минесота Туинс - Кливланд Индиънс

отложен

Хюстън Астрос - Лос Анджелис Ейнджълс

5:1

Национална лига

Сейнт Луис Кардиналс - Питсбърг Пайрътс

2:1

Чикаго Къбс - Милуоки Бруърс

7:4

Ню Йорк Метс - Филаделфия Филис

5:4

Атланта Брейвс - Вашингтон Нешънълс

4:14

Сан Диего Падрес - Аризона Дайъмъндбекс

1:0

Лос Анджелис Доджърс - Колорадо Рокис

4:2

Интерлига

Сиатъл Маринърс - Маями Марлинс

10:5

Синсинати Редс - Балтимор Ориолс

0:2

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти