Специалния изравни рекорд на Фъргюсън и Трапатони

Специалния изравни рекорд на Фъргюсън и Трапатони

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се нареди в престижния клуб на специалистите, които най-много пъти са класирали свои отбори на полуфиналите в европейските клубни турнири. След победата на "червените дяволи" над Андерлехт, португалецът вече има 10 полуфинала и се изравни с рекордьорите в класацията сър Алекс Фъргюсън и Джовани Трапатони.

Първото достигане на Специалния до полуфинал беше с Порто в Купата на УЕФА през сезон 2002/03, а последното преди днес - с Реал Мадрид в Шампионската лига през 2013 година.

Успехът срещу Андерлехт продължи серията на Юнайтед от мачове без загуба у дома. "Червените дяволи" са непобедени на "Олд Трафорд" в 26 поредни двубоя, което е най-доброто им постижение от 2011 година насам. Тогава отборът записа 37 поредни домакински мача без поражение, а абсолютният клубен рекорд е от 45 мача в периода 1998-1999 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти