Тенис турнирът в Барселона - силен почти колкото "Мастърс"

Тенис турнирът в Барселона - силен почти колкото "Мастърс"
Тенис
турнирът от сериите АТР500 в Барселона обещава да бъде силен почти колкото "Мастърс", защото първите седем поставени в схемата (дори след отказването на Кей Нишикори) са от топ 20 на световната ранглиста.
Анди Мъри прие в последния момент "уайлд кард" от организаторите (той буквално си пожела поканата), Доминик Тийм ще е водач във втората четвъртина от схемата, а трети сред поставените е Рафаел Надал.
Именно Нишикори трябваше да е "лидер" в последната четвъртина, но след контузията му най-вископоставен в нея стана Давид Гофен. Феновете ще следят с интерес изявите още на Алберт Рамос-Виньолас (който срази Мъри в Монте Карло и сега го "очаква" на четвъртфинала), Пабло Кареньо-Буста, Ришард Гаске, Давид Ферер, Филип Колшрайбер, Пабло Куевас и Александър Зверев (който също в последния момент получи "уайлд кард").
Любопитното е, че след като ще се опита да спечели безпрецедентна 10-а титла в Монте Карло, Надал ще преследва "десетата" и в Барселона. Тенис клубът в столицата на Каталуния е най-старията в Испания и за първи път е арена на професионален турнир през 1953 година, като през 70-а става спирка от календара на АТР.
Шампиони в миналото са ставали легенди като Илие Настасе, Бьорн Борг, Мануел Орантес, Иван Лендъл, Матс Виландер, Хуан Карлос Фереро и Карлос Моя.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички