Литекс взе дербито в Севлиево

Литекс взе дербито в Севлиево

Литекс спечели поредното дерби на Северозападната Трета лига след като днес надигра в Севлиево домакините с 2:0. Двубоят бе от 23-ия кръг на първенството. Стана равностоен мач с опасности пред двете врати. В средата на първото полувреме гостите изпълниха корнер, получи се рикошет и Дилян Димитров откри резултата. След това Добрин Петров пропусна да изравни, насочвайки топката в гредата.

Селекцията на Живко Желев отправи още няколко опасни удара, но севлиевския страж се справи. Малко преди почивката Влади Мичев се измъкна срещу ловешкия вратар, но изгуби контрол върху топката и пропусна да изравни. Пред второто полувреме отбора на Мартин Дойчев натисна.

Всичко обаче пропадна в 65-ата минута, когато грешка при изнасянето на топката позволи на четирима нападатели от Литекс да се измъкнат срещу двамата централни защитници на съперника. Преслав Антонов завърши атаката с гол. В края на мача Добрин Петров шутира високо над вратата след отличен пас на Мичев. Така ловешкият тим запази първото си място в класирането.

снимка:pfclitex.com

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти