Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски заяви, че иска да се сложи край на спекулациите, че в отбора се играе "черно тото".

Той не вярва, че капитанът и голмайстор Мартин Камбуров може да участва в уреждане на мачове.

"Не виждам един човек, който е постигнал много, да се занимава с глупости на тази възраст. Не е нужно да казвам, че той се кълне в това, което е, защото един християнин когато се кълне, значи има нещо у него. Няма как да стане. Ако знае Мартин, ще знаят пет човека. Все някой ще изпее песента. Това черно тото искам да спре да се спекулира за Локомотив. Локомотив е набеден и се кара по стари заслуги се набеждава", сподели Христо Крушарски за "Спортна треска" на БНТ.

Босът обаче намекна, че наистина играчите са бойкотирали треньора Едуард Ераносян, с когото не са били в добри отношения, но не смята, че това е причината за тежката загуба с 0:5 от Левски на "Герена", която доведе до треньорска смяна.

"Въпросът не е на пари. Едно отпускане, лежерно отношение и няма дисциплина, изпусната е дисциплината. Ако в моята фирма има проблеми, значи виновен съм аз. Единственият човек, който държи дисциплината - това е треньорът. При всяко идване на треньор той казва "Аз нося отговорност". Но каква отговорност? Когато стане напечено, отговорността е на този, който плаща. Не са се стиковали момчетата с треньора. Нещо е станало дребно и те са тънкообидни и работата е тръгнала назад. Кормчията управлява схемата. Ако треньорът си е на място, какво значи играчи? Играчът да не е богопомазан. Ако треньорът реши, може да го сложи на пейката, после зад пейката и после извън портала. Ще му поема разходите до края да си замине с чест и да има ред".