Гледай на живо

Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Голът на Марсиал срещу Бърнли струва доста скъпо на Манчестър Юнайтед

Голът на Марсиал срещу Бърнли струва доста скъпо на Манчестър Юнайтед

Голът на Антони Марсиал при победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 срещу Бърнли днес излезе доста скъпо на "червените дяволи". Английският гранд се доближи до зона Шампионска лига, като това бе гол №25 за младия френски нападател за "червените дяволи". Според клауза в договора между Юнайтед и бившия тим на Марсиал Монако обаче английският клуб трябва да плати на монегаските 10 милиона евро, ако Марсиал реализира 25 попадения за тима. Ето, че тази бройка вече е достигната.

Марсиал се присъедини от Монако към Манчестър Юнайтед през лятото на 2015 година срещу близо 50 милиона евро. Допълнителните бонуси, свързани с представянето на футболиста обаче може да направят тази сума доста по-сериозна. Според клауза в договора между двата клуба Манчестър Юнайтед ще трябва да плати още 10 милиона евро на Монако, ако Марсиал запише мач №25 за националния отбор на Франция (в момента той има 15 срещи за "петлите"). "Червените дяволи" ще трябва да се разделят и с още 10 милиона евро в случай, че 21-годишният нападател бъде номиниран за "Златната топка".

Марсиал направи силен първи сезон на "Олд Трафорд", в който реализира 17 гола във всички турнири, но през втория му сезон изявите му са по-бледи и дотук той има 8 попадения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти