Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

10 наши боксьори подгряват Кобрата

10 наши боксьори подгряват Кобрата

10 български боксьори ще подгряват сблъсъка в тежка категория между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Шоуто ще се състои в петък. Домакин е столичната зала "Арена Армеец".

В основния подгряващ мач Тервел Пулев ще има най-сериозното изпитание до момента при професионалистите. Негов противник ще бъде французинът Мустафа Амиш, който има 4 победи (1 с нокаут) и 2 загуби.

Това ще бъде трети мач на по-малкия брат от прочутата българска боксова фамилия. Той дебютира в "Арена Армеец" през декември. Тогава нокаутира Томислав Рудан (Хър). В началото на април 34-годишният софиянец записа втория убедителен успех. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон отказа за по-малко от три минути Рамази Гогичашвили (Груз).

Двубоят с Амиш ще бъде в шест рунда. За пръв път Тервел Пулев ще има съперник с положителен актив.

Бившата звезда в националния отбор Георги Андонов (2 победи) ще премери сили със Стефан Славчев (8 победи, 4 с нокаут, 25 загуби и 1 равен) в 4-рундов двубой. Срещата ще бъде от категория петел.

Евгени Борисов-Роки (3 победи) и Илиян Марков-Светкавицата (1 победа) се очаква да вдигнат публиката с тяхната среща в суперполусредна категория. Двубоят е в четири рунда. С огромен интерес се очаква двубоят на плевенчанина Йосиф Панов (6 победи, 2 с нокаут и 3 загуби). Той тренира в залата на бившия национал Александър Владимиров. Негов съперник е един от най-известните членове на най-голямата фракция от агитката на ЦСКА - "Енимълс" - Борислав Занков (7 победи, 1 с нокаут и 14 загуби). В неговия ъгъл се очаква да бъде и Росен Петров-Животното.

Двама от най-атрактивните родни боксьори ще се сблъскат в лека категория. Ивайло Боянов (3 победи, 1 с нокаут, 9 загуби и 1 равен) ще се сблъска с Даниел Станоев (8 победи, 5 с нокаут и 3 загуби) в 8-рундова среща.

Специално от Германия пристига Йоско Стойчев, който е с впечатляващ актив от 7 победи с нокаут от 7 мача. Негов противник ще бъде руснакът Станислав Сергеев (1 победа, 1 загуба и 1 равен). Срещата е в 6-рунда от лека-тежка категория.

Около 4000 билета за шоуто вече са продадени. Изчерпани са най-евтините пропуски от по 20 лв.

"България Днес"

Ще победи ли Кубрат Пулев американеца Кевин Джонсън в "Арена Армеец?
Вижте коефициентите!

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти