Иван Петров получи контузия по време на шестия кръг от Световното по мотокрос

Иван Петров получи контузия по време на шестия кръг от Световното по мотокрос

В шестия кръг на Световния шампионат по мотокрос в Холандия за втори път от началото на сезона караха и тримата ни българи, участващи там - Петър Петров (Monster Energy Kawasaki MX2 team), Иван Петров (8biano Racing Team) и Майкъл Иванов (Vamo Racing team) . В силната конкуренция на най-добрите от целия свят в първия манш на трасето "Валкенсваард" Петър Петров се класира на 12-о място от стартиралите 40 пилота. Майкъл се нареди 26-и, а Иван на 35-о място.

Малко преди втория манш от отбора на Иван Петров взеха решение той да не участва в манша заради получена контузия в рамото. След медицинските прегледи ще стане ясно състоянието на Иван, но според предварителните прогнози той ще бъде на линия за следващото Гран При в Латвия на 7 май.

Отличен старт във втория манш за Петър Петров, който беше сред лидерите в първия завой, а по–късно излезе и на 4-а позиция в подреждането. В крайна сметка Петър завърши 8-и в манша и на същата позиция в класирането за кръга, прибавяйки 22 точки към актива си за сезона. Не трябва да пропускаме и факта, че състезанието в Ниската земя беше едва второ за Петров от началото на календара след излекуваната контузия получена в началото на януари. Майкъл Иванов пък кара добре в манша и се класира на 24-а позиция. Само три позиции  не достигнаха на Майкъл да спечели първи точки, но и с дозата на малко късмет това неминуемо ще се случи в следващите стартове от Световния шампионат в МХ2.

Успехът за родните ни мотокрос пилоти продължи и в Гърция по време на четвъртия кръг на националния шампионат в Птолемаида. Двама наши пилота стигнаха до подиум. В МХ 85сс. Димитър Грозданов (МСК Калабак 1969, КТМ) спечели второто място в крайното класиране за кръга, финиширайки 3-и в първия манш и 2-и във втория. На четвърта позиция в подреждането в същия клас остана Виктор Нейчев (1-ви манш - 4 място, 2-ри манш- 3 място).    

Алекс Димитров (Мото спорт Варна, КТМ) финишира 3-и и в двата манша в МХ2, Кристиян Петков (Велман моторспорт, Yamaha) остана 6-ти, а Станислав Цеклеов (АИТ Рейсийнг тийм, КТМ) се класира на 7-мо място.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти