Българският бейзбол тръгва онлайн благодарение на GameChanger

Българският бейзбол тръгва онлайн благодарение на GameChanger

За първи път в историята на българския бейзбол феновете ще имат възможност да следят мачовете от мъжкото първенство на живо в интернет. Това ще стане възможно благодарение на американската софтуерна компания GameChanger, която разработи специална платформа за новосъздадената Българска бейзболна лига (ББЛ).

Първият мач, който ще бъде достъпен чрез "лайвскор" панел, ще бъде двубоят между Академици и НСА-Лъвове утре (29 април) от 11,30 ч. Освен проследяване на всяка ситуация в реално време, програмата ще позволява достъп до широка статистическа база данни след края на всеки двубой.

Достъпът до официалната статистика на ББЛ 2017 ще е свободен, необходима е единствено регистрация с валиден имейл адрес на сайта на GameChanger – GC.com. Всички останали услуги, включително следенето на мачове на живо, се заплащат според тарифните планове на американската компания. Цената на стандартния абонамент е $2,99 на месец.

GC.com е достъпен както през компютър, така и през мобилно устройство, като апликацията има версии за iOS и Android. Партньорството между ББЛ и GameChanger бе договорено от Александър Горрин, неформален маркетингов директор на Българската федерация по бейзбол. По негова инициатива в близките дни предстои и стартирането на нови сайтове на БФБ (BFBaseball.bg) и на лигата (Baseball.bg).

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти