Трима българи в спор за титлата в Шампионската лига

Трима българи в спор за титлата в Шампионската лига
Всички пътища водят към Рим... Така казва една известна латинска сентенция. За трима българи одисеята в Рим започва днес. Защото в днешния ден стартират двубоите от финалната четворка на най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Теодор Салпаров, Цветан Соколов и Велизар Чернокожев ще се борят за трофея, защитавайки цветовете на своите отбори.
 
Грандът Зенит (Казан) с либерото на националния отбор в състава ще защитава титлата си от предишните две издания, след като в 1/4-финалите отстрани с 2:0 успеха Белогорие (Белгород). Руският клуб печели надпреварата през 2015 след битка с полския Асеко Ресовия (Жешув) с Николай Пенчев с 3:0 (25:22, 25:23, 25:21) пред над 9000 зрители в Берлин. Титлата се дублира и през миналата 2016 г. - този път опонент за континенталното злато е водения от Радостин Стойчев Диатек Трентино (Тренто) след петгеймова драма в Краков Арена (23:25, 22:25, 25:17, 27:25, 15:13).
 
Съперник на Теди Салпаров и съотборниците му  в тазгодишния полуфинал ще е Берлин РВ (Берлин). Двата отбора ще се изправят в първия за вечерта мач, от 16:30 ч. местно време.
 
 Вторият полуфинал е с българско участие и от двете страни на мрежата - Сър Сикома Колуси (Перуджа) с българския диагонал Велизар Чернокожев и Кучине Лубе (Чивитанова) с Цветан Соколов. Срещата е с начален час 19:30 ч. местно време. Който и от двата тима да победи, за италианските фенове радостта ще е голяма.
 
Загубилите ще се изправят в малък финал за бронза в неделя (30 април) от 16:00 ч. Финалът е три часа по-късно.
 
Със сигурност този уикенд ще е своеобразен волейболен празник за феновете на спорта, а победителят ще е само един. 
BGvolleyball
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти