Барса наказа грешките на Еспаньол и взе дербито с класика (видео)

Барса наказа грешките на Еспаньол и взе дербито с класика (видео)

Отборът на Барселона спечели каталунското дерби срещу местния враг Еспаньол. Тази вечер възпитаниците на Луис Енрике се наложиха с класическото 3:0 и отново се изравниха с Реал Мадрид на върха в класирането в Примера дивисион. Победата на гостите не дойде чак толкова лесно, но с три гола през втората част блаугранас взеха своето, като две от попаденията бяха след груби грешки в защитата на съперника. Луис Суарес откри резултата в 50-ата минута, а Иван Ракитич удвои в 77-ата. Отново Суарес вкара третия гол за своя тим в 87-ата минута

Първото полувреме не бе особено вълнуващо и положенията пред двете врати бяха доста малко. Еспаньол имаше първата възможност в мача. Още в 5-ата минута Хосе Хурадо получи извеждащ пас и от чиста позиция пропусна да се разпише като стреля покрай вратата.

След това Барса взе инициативата и първо в 15-ата минута далечен удар на Иван Ракитич рикошира в защитник и профуча до гредата. След това в 39-ата минута Неймар центрира отлично за Сержи Роберто, който отблизо с глава прати топката покрай вратата.

Втората част започна по-динамично. В 49-ата минута Суарес претендираше за дузпа, след като падна в наказателното поле при едно единоборство след центриране от фаул. Само минута по-късно уругваецът откри резултата в мача. Хурадо върна неразчетено назад и уругваецът открадна топката, след което очи в очи с вратаря реализира за 0:1.

В 60-ата минута Неймар се освободи в наказателното поле и реши да отправи техничен удар, който обаче бе спасен от вратаря. Домакините пък стигнаха до една от малкото си възможности в 69-ата минута, когато Хурадо отправи нелош удар, но Марк-Андре тер Щеген спаси.

Барса обаче продължи да доминира и в 77-ата минута стигна и до втори гол. Лионел Меси напредна на скорост през центъра и подаде за Иван Ракитич, който с много добре насочен удар по земя порази вратата за 0:2.

В 83-ата минута и Сержи Роберто реши да пробва рефлексите на вратаря Диего Лопес с далечен изстрел. В 87-ата минута защитата на домакините на практика подари нов гол на Барса. Аарон Мартин опита да изчисти една топка в наказателното поле, но го направи толкова нескопосано, че направо я даде на Луис Суарес, който отблизо вкара за крайното 0:3.

Така Барселона взе трите точки и отново излезе начело в класирането, макар и с равен актив с вечния враг Реал Мадрид, който обаче има мач по-малко в актива си. Еспаньол пък запазва 9-ото си място в таблицата с 50 точки.


МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСИТКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти