Бока разби Арсенал, 18-годишен талант дебютира с гол (видео)

Бока разби Арсенал, 18-годишен талант дебютира с гол (видео)

Лидерът в Аржентина Бока Хуниорс разби с 3:0 Арсенал в мач от 22-ия кръг на Примера дивисон и запази преднината си от три точки пред втория Нюелс Олд Бойс. Ден по-рано бившият тим на Велко Йотов бе изравнил по точки гранда, след като победи в гостуването си Уракан с 1:0. Пред препълнените трибуни на "Бонбонера" играчите на Гуилермо Скелото не оставиха никакви шансове на своя противник и се върнаха към победата. Преди това Бока имаше две поредни равенства с Патронато (1:1) и Атлетико Рафаела (0:0).

Новият любимец на феновете на "жълто-сините" Дарио Бенедето наказа бившия си клуб с две попадения до 26-ата минута. Играчът с номер девет първо даде аванс на Бока в 3-ата минута, а след това удвои в 26-ата минута. Първо му асистира Павон, след което и Бариос.

Голмайсторът вече има 14 попадения  от 17 мача в шампионата, като стана едноличен лидер при стрелците.
Младият Гонзало Марони вкара своя дебютен гол в шампионата в 61-ата минута. 18-годишният плеймейкър бе точен от воле и обра овациите на публиката. За Марони това бе дебют от първата минута в Примера, като действаше зад нападателите Павон и Бенедето.

Бока има вече 14 победи през този сезон, като с актив от 48 точки е едноличен лидер. Нюелс Олд Бойс има 45 точки. Третият Колон има 42 точки.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 22-ИЯ КРЪГ НА ПРИМЕРА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти