Барса вади 100 млн. евро за трима футболисти

Барса вади 100 млн. евро за трима футболисти

Ръководството на Барселона планира сериозна лятна селекция, пише AS. От клубното ръководство са готови да отделят 100 милиона евро за подсилване на състава за следващия сезон. Каталунците искат да привлекат двама крайни защитници и един плеймейкър, който да бъде опция за заместник на ветерана Андрес Иниеста.

Сред трансферните цели са бековете Ектор Белерин от Арсенал и Тео Ернандес от Атлетико Мадрид и полузащитникът Фелипе Коутиньо от Ливърпул. Като алтернатива на бразилския халф "лос кулес" виждат халфа на Пари Сен Жермен Марко Верати. Шефовете на Барса смятат да платят около 30 млн. евро за Белерин и клаузата на Тео, която е 24 милиона. Останалите пари ще отидат за желания креативен полузащитник.

Барселона планира да се раздели с няколко играчи. През лятото се очаква да напуснат Арда Туран, Жереми Матийо и Андре Гомеш. Португалският халф беше закупен за 35 милиона евро през миналото лято и най-вероятно ще бъде продаден за около 25.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти