Пилоти на MotoGP станаха посланици на най-мощния модел на Seat

Пилоти на MotoGP станаха посланици на най-мощния модел на Seat

Пилотите на Ducati в MotoGP Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо ще бъдат посланици на автомобилния бранд Seat през настоящия състезателен сезон. Съвместната им работа е продиктувана от близките връзки между Seat и Ducati. Те ще бъдат лице и на най-мощния модел на Seat – Leon Cupra, който е официалният автомобил на отбора в MotoGP.

Освен в MotoGP автомобилът е и кола за сигурност в Супербайк шампионата. Със своите 280 к. с. Seat Leon Cupra е най-мощната кола в историята на базирания в Барселона бранд, както и най-бързата, ускорявайки от 0 до 100 км за приблизително 5 секунди.

Seat и Ducati имат дълга традиция в моторспорт състезанията. Италианският тим се състезава в Световния шампионат по мотоциклетизъм от 14 години с достигнати 33 победи, 99 подиума и 36 полпозишъна, както и една световна титла през 2007 година.

От друга страна Seat не изостават и имат две титли в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) от 2008 и 2009 година, повече от 25 рали титли и успешно създадени няколко едномаркови шампионата.  

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти