Теди Салпаров напуска Зенит, преговаря за грандиозен проект в България

Теди Салпаров напуска Зенит, преговаря за грандиозен проект в България

Българският национал Теодор Салпаров сподели в специално интервю за Дарик радио, че напуска досегашния си тим Зенит (Казан). След като спечели трета Шампионска лига с европейския гранд, либерото разкри, че е възможно да се завърне в България. Той добави, че предстоят преговори с Валентин Златев и Сашо Везенков за грандиозен проект у нас.

"Станаха много медалите, наистина. За този моята заслуга не е е голяма. Не играх в последните два мача. Имах проблеми. Колегата, който ме замести бе на много високо ниво. Радвам се, че за трета поредна година спечелих Шампионската лига. Никой не е правил това след ЦСКА Москва. Това ми бе последният сезон със Зенит. Радвам се. Невероятни бяха емоциите в последните три години. Може би най-добрият отбор в Европа. Това бе върхът в кариерата ми и най-добрият отбор, в който играх", започна Салпаров.

"Сигурно са доволни хората, след като ми предложиха пак договор, но аз прецених, че съм се изчерпал и няма смисъл да продължавам. Но много се радвам, че имах шанса да изживея това. Първата Шампионска лига бе много успешна за мен. Станах най-добро либеро на турнира. Миналата година срещу Радо Стойчев успяхме да направим обрат. От тук-насетне гледам тези емоции, ако можем да ги пренесем в националния. Това ми е другата мечта да спечелим нещо с националния", добави либерото.

"Там (б.р. в Русия) има ограничение на чужденците. Аз искам да играя повече. Нормално е. Когато си изпълнил и мечтите си, печелил си всичко и ти се иска да играеш повече и да изпитваш удоволствие. Затова и взех решение да напусна. Имам оферти. Има вариант и тук да се върна. Но не искам сега да коментирам. В близко бъдеще ще има среща с господин Златев и Сашо Везенков за един проект. Тогава ще разберем, дали може да се получи такъв проект", добави Салпаров.

"На грандиозен форум емоциите са големи. Мениджъри от цял свят. Приятно е, когато имаш колеги от националния, които са във финалната четворка. Рядко се случва в спорт като нашия да има четирима българи в различни отбори. Това сочи, че волейболът е на високо ниво. Получи се колекция от медали - златен, сребърен и бронзов. Чернокожев взе сребърния, а Соколов бронзовия. Аз бях късметлията със златния", коментира още Салпаров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти