Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Алонсо приключи успешно първия си тест от Инди 500

Алонсо приключи успешно първия си тест от Инди 500

Фернандо Алонсо започна подготовката си за 101-ото издание на Индианаполис 500, в което ще участва в края на месеца и заради което ще пропусне Гран При на Монако във Формула 1. Той приключи успешно първия си реален тест в американските Индикар серии, записвайки 51 обиколки с различна скорост на овалната писта "Индианаполис Мотор Спидуей".

Стартът на Алонсо бе отложен с около час заради ниската температура на пистата. След първите си осем обиколки той се прибра в питлейна за някои поправки на колата и пет минути по-късно продължи с втори стинт. Скоростта, която разви през първите обиколки, бе в рамките на 210 – 214 мили в час (335 – 340 км/ч), като постепенно достигна до 219 мили в час (352 км/ч), което остана най-високото му постижение.

Минути преди старта му Макларън представиха и дизайна на състезателния автомобил, с който Алонсо ще спори за първото място в края на май. Подобно на новия болид за сезон 2017, този за американските серии отново е в традиционния за Макларън "папая" цвят.

Макларън представиха състезателния автомобил на Алонсо за Инди 500 

Зрител на неговия дебют в Индикар е и последният победител на Макларън от този кръг на американските серии - Джони Ръдърфорд, който наблегна на това, че Алонсо е хубаво да бъде предпазлив при първия си тест.

В краткото си свободно време миналия месец между Гран При на Бахрейн и Русия Алонсо посети централата на Инди в САЩ. Макларън се завръщат на Индианаполис 500 с двигател Хонда и с подкрепата на Andretti Autosport след 38-годишно отсъствие.

Следващата изява на испанския пилот в Индианаполис ще бъде в периода 15 - 19 май, когато ще се проведат официалните тренировки на пилотите. Ден по-късно, на 20 май, е квалификацията за 500-те мили на Индианаполис, а на 28 май пилотите стартират в търсене на победа от най-престижния кръг на Индикар сериите.

Снимки: Mclaren

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти