Спрягат Цветан Соколов за Зенит

Спрягат Цветан Соколов за Зенит

Нов супер тим стягат от следващия сезон в Русия, който ще носи името Зенит (Санкт Петербург), съобщава “Бизнес-Online”.

Клубът е наследник на Автомобилист (Санкт Петербург), който в момента играе в третото ниво на шампионата на Русия, но се очаква да вземе лиценза и мястото на Динамо (Краснодар) в Суперлигата на Русия. Отборът от Краснодар е измъчван от финансови проблеми и ръководството на клуба е решило да съсредоточи усилията си само върху женското направление, което ще даде възможност на новия клуб от Санкт Петербург да си купи позицията в първенството. Новият проект ще бъде подкрепен финансово от газовия гигант “Газпром”, както и тима от Зенит (Казан).

Така от новия сезон 2017/2018 може да има два клуба с името Зенит, след съществуващия гранд в Казан, който е воден от Владимир Алекно и спечели Шампионската лига.
 
Според първоначалните слухове, първото име в списъка с попълнения за въпросния супер тим е това на Цветан Соколов. Българският диагонал в момента е играч на италианския Кучине Лубе (Чивитанова), но вече е бил потърсен от Зенит за трансфер. Освен него, тимът от Санкт Петербург иска да привлече още Ореол Камехо, Павел Панков, Евгений Сивожелез, Андрей Ащев и други.
За старши-треньор на новия тим се спряга селекционерът на Русия Сергей Шляпников, а за мениджър на тима Павел Борщ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти