Агентът на Антъни Джошуа започна преговори с Кобрата

Агентът на Антъни Джошуа започна преговори с Кобрата

През уикенда ще има повече яснота относно евентуален мач между световния шампион Антъни Джошуа и задължителния претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев. Това заяви пред "Сън" промоутърът на британския боксьор Еди Хърн.

"Вече започнахме разговорите с IBF и промоутъра на Пулев – "Зауерланд". През уикенда трябва да получим по-голяма яснота, но ситуацията е много сложна", коментира Хърн.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория

"Ние не искаме да се отказваме от пояса на IBF, но, ако се наложи, за нас няма да е проблем да направим точно това. Няма да позволим политиките на различните боксови федерации да попречат на прогреса на Антъни Джошуа. Идеалният вариант е да обединим всички титли, но когато вече си близо става срудно заради ситуации като тази", каза още Хърн.



Миналата събота Антъни Джошуа защити световната си титла на IBF и прибави поясите на WBA и IBO в трилър с Владимир Кличко пред 90 000 зрители на "Уембли". Той обаче иска всичко! Другите две титли са притежание на новозеландеца Джоузеф Паркър (WBO) и американеца Дионтей Уайлдър (WBС).

Тайсън Фюри беше принуден да оваканти пояса на IBF, който спечели срещу Кличко през ноември 2015 година заради клауза за реванш в договора с укранската легенда. В екипа на Антъни Джошуа са наясно, че един реванш срещу Кличко ще му донесе много повече пари и дивиденти, отколкото двубой срещу Кубрат Пулев. Именно това може да принуди 27-годишният Джошуа да сдаде титлата на IBF.

"Бихме могли да сключим сделка с Пулев за един междинен мач за колана, като победителят в този двубой да се боксира с Ей Джей", каза още Хърн.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти