Световният елит в художествената гимнастика се събира в зала "Арена Армеец" от 5 до 7 май

Световният елит в художествената гимнастика  се събира в зала "Арена Армеец" от  5 до 7 май

Гимнастички от 27 държави ще си оспорват отличията в Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“, която  започва утре столичната зала "Арена Армеец". В състезанието ще участват едни от най-големите млади звезди в този спорт.  Съставът на Беларус идва  с Катерина Халкина и Алина Харнашко. Украйна е без Ганна Ризатдинова и Олена Дяченко, но с  Виктория Мазур и Йева Мелешчук. В състезателния списък са още Линой Ашрам и Никол Залихман (Израел),  Вероника Бертолини и Александра Аджурджукулезе (Италия), както и Наталия Гарсия и Сара Яна (Испания).

След кардиналните промени предприети от главния треньор Ирина Винер за Русия ще се състезават младите Мария Сергеева и Карина Кузнецова, а не предварително обявените Александра Солдатова и Дина Аверина. България ще бъде представена от нашите невероятни Невяна Владинова и Катрин Тасева.

При ансамблите участие са заявили 9 отбора. Големите  отсъстващи са тимовете на Италия, Испания, Япония и Азербайджан! Конкуренция на шампионките ни - Симона Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс, ще са петорките на Беларус, Канада, Финландия, Германия, Швейцария, Украйна и Узбекистан. Русия ще бъде представена от отбора, който спечели първото място в шампионата на Русия проведен в Санкт Петербург.

Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“ и тази година е част от кампанията  - "София Европейска столица на спорта 2018", а освен това е и една от четирите световни купи, които са квалификация за олимпийските игри  в Токио през 2020 година.

На Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“ България ще има две представителки при съдиите - Филипа Филипова и Даниела Велчева.

Официалното откриване на състезанието  е утре 5 май (петък) от 16.45 часа! По време на церемонията ще бъде честван 70-годишният юбилей на най-златната от златните Мария Гигова. Ръководството на Българската федерация е подготвило специални изненади за първата ни трикратна световна шампионка!

Официални гости на Световната купа са представители на Международната федерация:
Г-жа Изабел Саваде – Германия -  технически делегат на световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“
Г-жа Ноха Абу Шабана – Египет- вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
Г-жа Даниела Делакяйе – Италия - Член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
Г-жа Шиоко Секита – Япония - Член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
Г-жа Хайди Брюнедер – Австрия - Президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейския съюз по гимнастика

За първи път, в това издание на Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“ официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи ще изберат Кралица на състезанието, която ще получи специално изработена корона.

За зрителите в залата Българска Федерация по Художествена гимнастика с помощта на дарители и спонсори ще направи томбола с над 80 невероятни подаръци.

ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО СА КАКТО СЛЕДВА:  ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ В ПЕТЪК И СЪБОТА – 5, 10 И 15 ЛЕВА, А ЗА ФИНАЛИТЕ В НЕДЕЛЯ – 10, 15 И 20 ЛЕВА!

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти