Животът на MotoGP без Валентино Роси

Животът на MotoGP без Валентино Роси

Третият кръг от MotoGP в Тексас бе съпроводен с доста спомени и даде широк отзвук относно липсата на американски пилоти в шампионата. Битката на "Остин" пък излъчи нов лидер в лицето на Валентино Роси, който с доста пот си гарантира пристигането на първата европейска писта за сезона като номер 1.

Доктора несъмнено е икона на мотоциклетния спорт, но ще дойде и момент, в който харизматичният италианец ще сложи край на кариерата си. С навършването на 38-те си години това пък изглежда все по-близо.

На "Остин" тълпи от фенове изчакваха търпеливо да зърнат своя любим деветкратен шампион, а "Остин" далеч не е единственото място, на което това е традиция. За всичките си 20 години в мотоциклетизма Роси създаде една от най-големите групи привърженици, която спортист изобщо може да обедини, счупи редица рекорди и още показва, че годините не са пречка за успехите поне в този спорт. Той нерядко е бил прекалено експресивен, понякога агресивен, размахвал е среден пръст, но същевременно е категоричен пример за волята, непримиримостта и духа на спортистите.

Един от най-уважаваните и успешни американски пилоти Кевин Шванц също призна успехите на Доктора, но в същото време е оптимист за бъдещето на MotoGP дори и след отказването на Роси: "Мисля, че колкото по-дълго и трите класа функционират по този начин, ще излезе някое хлапе, което ще бъде новият Валентино. Може би за известно време публиката ще намалее малко, но по-късно всеки ще осъзнае колко е добър шампионатът и че почти всеки от стартовата решетка може да стане победител".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти