Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

В Румъния и Чехия решават съдбата на Лудогорец в ШЛ - 4-те топ отбора може да не играят срещу "орлите"

В Румъния и Чехия решават съдбата на Лудогорец в ШЛ - 4-те топ отбора може да не играят срещу "орлите"

Почти сигурният шампион на България - Лудогорец, е с голям шанс да бъде поставен във всички предварителни кръгове на Шампионската лига през сезон 2017/2018. Коефициентът на орлите е 34.175, което им гарантира сигурно място сред поставените във втори предварителен кръг, когато ще стартират в Европа. Ако преодолеят първия противник, те ще са сред поставените и в трети предварителен кръг. При нова победа ще се класират за плейофите, които са последното стъпало преди влизане в групите на ШЛ.

Там ще са сред петте поставени отбора, ако шампион на Чехия стане Славия (Прага) и с титлата в Румъния не триумфира бившият Стяуа, който сега е с друго име.

Към този момент класирането в Чехия е:

1. Славия (Прага) - 59 точки
2. Виктория (Пилзен) 59 точки
3. Спарта (Прага) - 49 точки

Към този момент класирането в Румъния е:

1. Виторул - 38 точки
2. Стяуа - 38 точки
3. Динамо (Букурещ) - 36 точки
4. Клуж - 33 точки

Също така Лудогорец ще попадне сред петте поставени тима за плейофите и ако два отбора, които са с по-висок коефициент от този на разградчани, отпаднат във втори или трети предварителен кръг на надпреварата - дори Виктория (Пилзен) и Стяуа да станат шампиони на своите страни.

Като поставен Лудогорец ще избегне четирите отбора с най-висок коефициент, които са Олимпиакос, Селтик, Ред Бул (Залцбург) и Копенхаген/Виктория (Пилзен).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти