В Мадрид винаги има изненади, Григор е поднасял една от тях

В Мадрид винаги има изненади, Григор е поднасял една от тях

Григор Димитров е оставил отпечатък на тенис турнира от сериите "Мастърс" с главна роля в една от традиционните големи изненади в испанската столица.

Официалният сайт на турнира припомня, че през 2013 година от позицията на 28-ми в световната ранглиста хасковлията сензационно отстранява още във втория кръг Новак Джокович.

По това време сърбинът е лидер в класацията на АТР и мачът му с Григор е първи за него в Мадрид, като ракета номер 1 на България печели със 7:6, 6:7, 6:3 и така постига първия си успех над този съперник след две предишни поражения.

Това е само една от многото изненади в Мадрид, посочва официалният сайт на турнира и дава останалите примери. Анди Мъри губи първите си мачове през 2011 и 2014 съответно от Томас Белучи и Сантяго Гиралдо, Рафаел Надал отпада на осминафинал през 2012 от Фернандо Вердаско, а финалистът от 2013-а Стан Вавринка (елиминирал Григор след като българинът отстранява Джокович) също отпада рано-рано през 2011 в първия кръг след поражение от Гийермо Гарсия Лопес.

"Мастърс"-ът в Мадрид започва на 7 май, а Джокович е шампионът от миналата година, когато надви в три сета Анди Мъри на финала.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички