Шарапова внася смут в организацията на "Уимбълдън"

Шарапова внася смут в организацията на "Уимбълдън"

5-кратната шампионка на Мария Шарапова е на път да заслужи със собствени усилия участие в квалификациите на тенис турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Още преди да се завърне официално на корта в Щутгарт рускинята постоянно бе в заглавията на световните медии поради факта, че разчита на "уайлд кард" от организаторите на различните събития.
Само че Шарапова се нуждае от спечелване на само още 75 точки за световната ранглиста на някой от турнирите в Мадрид и Рим, за да пробие в топ 200 на класацията на WTA.

Това ще й осигури автоматично участие в квалификациите на "Уимбълдън". В момента рускинята е 262-а в света, като можеше да пробие в топ 200 още в Щутгарт, но тя отпадна на полуфиналите от Кристина Младенович. Така Шарапова ще трябва да разчита на милостта на организаторите на "Ролан Гарос" за "уайлд кард" за пресявките.

Иначе "Телеграф" информира, че поради огромния зрителски интерес, който се очаква с присъствието на Шарапова на квалификациите за "Уимбълдън" от организаторите започват трескава подготовка.
Квалификациите се провеждат по традиция в Рохамптън (Западен Лондон) и входът за зрители е свободен, но тъй като руската суперзвезда ще присъства, се очакват около 1 000 фенове. Те този път ще трябва да платят и 5 паунда за вход, а организаторите планират по-сериозни разходи за охрана.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти