Джемили се закани да развали празника на Болт на Световното в Лондон

Джемили се закани да развали празника на Болт на Световното в Лондон

Спринтьорът Адам Джемили се закани да развали прощалното парти на Юсейн Болт на Световното първенство в Лондон през август месец. 23-годишният британец се надява да се представи много силно на домашния планетарен форум, който ще се проведе на Олимпийския стадион. Болт многократно обяви, че ще прекрати кариерата си след Световното първенство, което ще бъде последно състезание за носителя на осем златни олимпийски медала и световен рекордьор на 100, 200 м и с щафетата на Ямайка на 4 по 100 м.

Джемили се надява, че ще има възможност да се изправи срещу ямайския феномен на 200 м и да го победи. Сблъсък между двамата на половин обиколка обаче може би няма да има, тъй като Болт обяви, че възнамерява да бяга само 100 м от индивидуалните дисцилини в Лондон. 

"Той направи толкова много за спорта, изведе атлетиката на друго ниво и ще бъде наистина жалко, когато се откаже", каза европейският шампион на 200 м от 2014 г.

"Чувствам се много щастлив, че се състезавах в тази ера, но в деня на състезанието ще дам най-доброто от себе си, за да го победя. Искаш да победиш всички, не разбирам как може да не искаш златния медал. Ако не искаш да бъдеш най-добрия, спортът не е за теб. Точно в момента Болт е най-добрият за всички времена. Не мисля, че някой ще направи това, което той направи със световните рекорди и олимпийските титли", каза Джемили.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти