Сълзи от радост на откриването на СК в София (галерия)

Сълзи от радост на откриването на СК в София (галерия)

С прекрасна тържествена церемония бе открита Световната купа по художествена гимнастика в София. Красиво и нежно изпълнение с топка на Ренета Камберова под акомпанимента на роял даде старт на тържествената част от церемонията. Специални почести бяха отдадени на великата Мария Гигова - гимнастичката и деятел - епоха в българската художествена гимнастика по случай нейната 70-годишнина.

В "Арена Армеец" бе прожектирано специално видео, посветено на живота и впечатляващата кариера на първата в света трикратна световна шампионка в грациозния спорт. Филмът трогна да сълзи Гигова, а и много от гостите в залата.
Официално откриване на Световна купа по худ. гимнастика 
„Аз съм безкрайно благодарна на всеки, който е помогнал за моето развитие, дълбок поклон пред всеки“, бяха думите на Мария Гигова, с които завърши лентата. След това спортният министър Красен Краев връчи на Гигова „Венец на победителя“ заради съществения ѝ принос към родния спорт.

Мария Гигова бе зарадвана от малкия си внук Явор, който и подари червена роза, както и от дъщеря ѝ Мария Тепавичарова.

„В такъв момент човек много се вълнува, особено с това, което видях във филма. Благодаря на режисьора и операторите. Този филм ще остане скъп спомен за мен. В него присъстват много скъпи и любими мои хора. Благодаря на всички, че сте тук и че винаги сте били до мен. Винаги сте ми помагали да изразя таланта си, даден ми от Господ. Сега, когато съм сред младите, им казвам, показвайте себе си в най-добрата светлина. Развивайте така таланта си, че накрая на кариерата си да сте щастливи и удовлетворени, че оставяте нещо след себе си. Благодаря на Илиана за това, което направи за мен. Това бе изненада за мен. Всички криеха и не ми казваха. Дори моето семейство не ми казваше. Тя ми казваше, че трябва да изживея изненадата на мига. И аз я изживях с всички вас. Благодаря ви още веднъж“, сподели емоционално и през сълзи Мария Гигова.

"Скъпа Мария, уважаеми дами и господа всички сме много развълнувани. Нищо повече не мога да кажа след този филм. Тя е най-златната от златните Тя е символът на българската художествена гимнастика. Тя е емблемата. Мария, бъди жива и здрава и продължавай да си до нас и да ни помагаш с доброто си сърце. Обичаме те всички“, каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.
Официално откриване на Световна купа по худ. гимнастика 
Всички 28 страни, които участват на турнира бяха представени с официалните им флагове, новият - стар министър на младежта и спорта Красен Кралев изказа радостта си, че новият му мандат започва по възможно най- красивия начин - с присъствието му на големия форум на художествената гимнастика, на който нашата столица е домакин - кръг от Световната купа! Патронът на турнира - столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа благодарност към БФХГ и лично към президента на федерацията г-жа Илиана Раева за отличната организация на състезанието и откри официално форума като пожела успех на всички участнички.

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти