Кори Пери донесе драматичен успех на Анахайм след продължения

Кори Пери донесе драматичен успех на Анахайм след продължения

Кори Пери се разписа 6.57 минути след началото на втория допълнителен период за Анахайм при победата с 4:3 след продължения у дома срещу Едмънтън в плейофите на Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Домакините изоставаха с три попадения във втората третина, но се добраха до равенството малко преди края на редовното време. Райкард Рейкъл изравни за 3:3 само 15 секунди преди финалната сирена в последния период, след като вратарят Джон Гибсън беше заменен от допълнителен нападател.
Леон Драйсатъл, Конър Макдейвид и Дрейк Каджула дадоха аванс от три попадения в полза на Едмънтън във втората част на срещата. Обратът започна чрез гол на Райън Гецлав 56.44 минути след началото на двубоя. Кам Фаулър реализира второто попадение в полза на Дъкс, а Рейкъл изравни в самия край на третината.

След близо 27 скучни безплодни минути в продълженията, Кори Пери получи пас от Гецлав и осигури третата поредна победа за Анахайм. За първи път в серията между двата състава печели отборът, който е домакин. Двубой номер 6 от плейофа между Анахайм и Едмънтън е в неделя.

В мач от Източната конференция отборът на Сейнт Луис победи с 2:1 пред собствена публика срещу Нешвил. Джейдън Шварц се разписа в самото начало на третата част, като преди това и Дмитри Яскин реализира първото си попадение в полза на Блус в плейофите през настоящия сезон. Джеймс Нийл изравни за 1:1 във втория период, а съотборникът му на вратата Пека Рине направи 30 спасявания.
Сейнт Луис намали пасива си в плейофа и вече изостава с 2:3 успеха, а следващият двубой между двата състава е в Нешвил.

Втори кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Източна конференция
Сейнт Луис - Нешвил 2:1
* Нешвил води с 3:2 победи в серията.

Западна конференция
Анахайм - Едмънтън 4:3 след продължение
* Анахайм поведе с 3:2 успеха.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти