Педроса най-бърз преди квалификацията в MotoGP, Лоренсо поднесе изненада

Педроса най-бърз преди квалификацията в MotoGP, Лоренсо поднесе изненада

Дани Педроса с Honda бе най-бързият мотоциклетист и в третата свободна тренировка преди квалификацията за Гран При на Испания следобед. Той записа най-добро време и в предните две тренировъчни сесии вчера, а с помощта на перфектното време над пистата днес почти всички пилоти успяха да подобрят значително времената си – някой от които, като Валентино Роси - с повече от секунда за обиколка.

Педроса, неговият съотборник Маркес, Хорхе Лоренсо и сателитните пилоти на Honda Джак Милър и Кал Кръчлоу бяха най-бързи в началото на 45-минутната сесия. Победителят от първите два кръга от началото на новия сезон в MotoGP Маверик Винялес бе по-бавен от Доктора преди към средата на сесията да подобри съществено времето си.

Седем минути преди края на тренировката Валентино започна инвазията си и излезе първи с обиколка от 1:39.352, оставяйки Маркес зад себе си. Скот Рединг проведе ползотворна тренировка и дори зае втората позиция за около минута малко преди финала на сесията.

Пет минути преди края Педроса записа и най-доброто време до момента във всичките обиколки. С една от последните си обиколки Хорхе Лоренсо поднесе изненадата и излезе втори в най-добрата си тренировка откакто се присъедини към новия си отбор Ducati.

Гран При на Испания 

С няколко добри опита Винялес излезе трети, но не успя да настигне Лоренсо. Същото не успя да осъществи и Маркес.

Така съотборникът на Лоренсо Андреа Довициозо и Андреа Яноне ще трябват да преминат през първата квалификация в търсене на място за борба за полпозишън.

Квалификацията днес започва в 15:10 часа българско време, а състезанието в неделя - в 15:00 часа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти