Преквалифицираха Божинов при втората победа на тима му

Преквалифицираха Божинов при втората победа на тима му

Българският нападател Валери Божинов и тимът му Мейджоу Хака записаха втора победа през този сезон. Те надделяха с 2:1 над четвъртия Шанхай Шънсин в мач от осмия кръг на втора дивизия на Китай.

31-годишният футболист бе титуляр за своя отбор, но изненадващо не игра на своята обичайна позиция в атака, а бе преместен в халфовата линия. Той не успя да се разпише, но съотборникът му Ксю Оян бе точен още в третата минута. Джанлонг Чен пък удвои в 40-ата минута. Бившият играч на Левски, Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина и Партизан бе заменен в 70-ата минута. На негово място влезе Ши Хонгжун, който бе изгонен четири минути преди края, а Юн Жи върна едно попадение за гостите в 90-ата минута, но въпреки това домакините записаха важни три точки.

Тимът на Божинов вече има осем точки в класирането, като се изкачи от 14-то на 11-то място. Шанхай Шънсин пък остана четвърти с 15 точки.

"Доволен съм, че победихме. Това беше много труден мач за нас. Тук е 32 градуса, а до последната секунда се борихме за всяка топка. Направо съм смазан. Много съм изморен. За първи път в кариерата си играя като халф в схемата 4-1-4-1. Първите мачове играех зад нападателя, но сега бях полузащитник. Дадох всичко от себе си, а най-важното е, че победихме, тъй като имахме нужда от точки. Надявам се следващата ни победа да бъде по-скоро, след като сега чакахме шест кръга", коментира Божинов пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти