Бляскаво шоу на Меси и Неймар, Барса не се предава (видео + галерия)

Бляскаво шоу на Меси и Неймар, Барса не се предава (видео + галерия)

Шампионът на Испания Барселона продължава със зъби и нокти да брани титлата си след убедителна домакинска победа с 4:1 над Виляреал. Мачът се превърна в спектакъл на Лионел Меси и Неймар, които вкараха три от четирите гола за домакините и белязаха срещата с изящните си изпълнения. Бразилецът откри резултата в 21-ата минута, а Седрик Бакамбю изравни (32). Лионел Меси (45 и 82 - дузпа) и Луис Суарес (68) зарадваха публиката на "Камп Ноу". "Синьо-червените" ще останат лидери и след 36-ия кръг на испанския шампионат, макар и с мач повече от Реал Мадрид.

Луис Енрике разчиташе на традиционния си титулярен състав, като изключение направи присъствието на Люка Дин вместо Жорди Алба. Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар поведоха каталунското нападение, а възстановеният Андрес Иниеста зае място в средата на терена. Фран Ескриба подреди 4-4-2 с Роберто Солдадо и Седрик Бакамбю в атака.

Барселона - Виляреал Двата тима започнаха мача с проучвателни действия. "Жълтите" добре покриваха празните пространства пред вратаря Андрес Фернандес и държаха испанския шампион далеч от наказателното поле. Първата по-опасна ситуация се получи пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. В 15-ата минута Дин загуби топката в опасна близост, Жонатан дос Сантос напредна отдясно, центрира към Марио Гаспар в наказателното поле, който продължи успоредно на голлинията, но не намери съотборник.

В 19-ата минута домакините получиха чудесна възможност за пряк свободен удар от 18 метра след игра с ръка на Алваро Гонсалес. Меси прехвърли стената, ала ударът беше прекално слаб. В 21-ата "лос кулес" откриха резултата след скоростна акция. Суарес напредна отдясно и обърна фланга с пас в наказателното поле към Меси. Аржентинецът овладя и асистира към Неймар на ръба на засадата. Бразилецът отбеляза с лекота отблизо, а видеоповторенията не казаха категорично дали има засада.

Барселона - Виляреал Последваха минути, в които напрежението беше пред и в наказателното поле на Барса. В 29-ата Меси получи топката в близост до вратата и реши да стреля от малък ъгъл - топката излезе с около метър в аут. В 32-ата Бакамбю беше изведен на ръба на засадата малко зад центъра, използва бързината си, надбяга Жерард Пике и сам срещу вратаря отбеляза с нисък изстрел в близкия ъгъл - 1:1. Повторенията показаха, че Сержи Роберто покрива засадата.

В 39-ата Меси проби отдясно и центрира към включилия се Пике, който отблизо стреля над вратата при труден плонж. Минута по-късно Солдадо направи подобен пропуск с глава, след като от десет метра насочи много близо до гредата. В 41-ата Суарес изведе Неймар отляво, той напредна и стреля ниско по диагонала - встрани.

Барселона - Виляреал Тимът на Луис Енрике все пак се оттегли на почивка с голова преднина. В 45-ата минута Неймар премина покрай няколко футболисти отляво и впоследствие си върна притежанието. Кълбото стигна до Лео Меси пред дъгата на наказателното поле, Ла Пулга замахна на два пъти, преодолявайки съперник след съперник и с прекрасен диагонален удар реализира за 2:1. Вратарят Андрес Фернандес не помръдна, заблуден и от лекия рикошет, а топката влетя в долния му ляв ъгъл.

Още преди да е изтекла и минута от второто полувреме Неймар стигна до аутлинията и центрира в малкото наказателно поле, където вратарят беше заел добра позиция и го спря. Бразилецът не спираше да демонстрира брилянтната си техника и да развинтва с финтове защитниците. В 57-ата Ней Джуниър намери Меси, който стреля фронтално, но вратарят беше заел добра позиция и изби над гредата. Две минути по-късно номер 11 на каталунския тим отново замахна лъжливо в наказателното поле и си осигури пространство. Бразилецът върна назад, но намери крак на съперник.

Барселона - Виляреал - 4:1 В 68-ата домакините реализираха успокоителен трети гол. "Лос блаугранас" хванаха своя противник на контра, Сержи Роберто напредна на скорост и подаде към Луис Суарес, който излъга защитник и стреля ниско по диагонала - 3:1. Вратарят игра с топката, но не можа да спаси. В 76-ата Неймар получи хубав извеждащ пас и се опита прекалено технично да преодолее вратаря и сгреши. Минута по-късно Бакамбю получи зад гърба на отбраната, Тер Стеген излезе рисковано, а след това и Пике си поигра с огъня.

В 81-ата Неймар вдигна на крака публиката след поредното си бляскаво изпълнение на аутлинията. Бразилецът технично надигра бранител с топка над главата и центрира, кълбото стигна до Луис Суарес, който стреля в протегнатата ръка на Хауме Коста - дузпа. Лео отбеляза по ювелирен начин, копвайки топката в средата на вратата - 4:1.

Барселона - Виляреал - 4:1 Така Барса отново постави под напрежение Реал Мадрид, който гостува по-късно тази вечер на Гранада. Каталунците са задължени да спечелят и последните си два мача в Примера и да чакат загуба на "белите".

СЪСТАВИТЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Снимки: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти