Иван Сеферинов: Купата имаше положителен ефект

Иван Сеферинов: Купата имаше положителен ефект

Всички мачове от турнира за Купата на България 2017 при жените, в който Марица вдигна Трофея, бяха проследени от селекционера на женския национален отбор на България Иван Сеферинов. Ето неговият коментар за BGvolleyball.com и цялостната му оценка за надпреварата:

„Получи се необходимия фактор – турнирът бе на по-високо ниво от шампионата. Надпреварата донесе много повече емоции на зрителите, като имаше петгеймови срещи, оспорваност и истински битки. Получи се положителен ефект, в това число и от присъединяването на легионерките към турнира“. 

„За съжаление елитните ни националки не можаха да участват в Купата на България, поради заетост с клубните си отбори. Заради това за следващата година трябва много внимателно да се планира времето за провеждане на турнира и неговото организиране, за да може да се получи още по-интригуваща надпревара“. 

„Както казах вече, имаше много интересни сблъсъци, един от които бе полуфиналната среща Славия – Левски. Двата тима бяха равностойни и го доказаха в мача. Предварително смятах, че шансовете на Славия са 50/50, затова не може да се каже, че класирането на „белите“ за финал е изненада. Просто пребориха равностоен съперник. По скоро изненадата бе, когато Славия надигра Казанлък и отстрани съперника от финалната четворка, за където те си мислеха, че ще бъдат участник“.

„От тук нататък вече се интересувам само от женския национален отбор и предстоящото ни след 20 дни участие в Световната квалификация в София. В тази връзка болшинството от националките, които участваха на Купата  не бяха добре подготвени, особено, тези които бяха приключили преди повече от две седмици първенствата си. Това значи, че професионалното отношение към спортната форма не ги вълнува особено, а приемат националния отбор като, както се изрази един колега  „луксозна реанимация“. Това, което ги вълнува е да бъдат повикани, да се възстановяват и т.н. От тук нататък обаче всичко трябва да е  на макс преди Световната квалификация и предстои много здрава работа“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти