Ансамбълът завърши с два сребърни медала в "Арена Армеец"

Ансамбълът завърши с два сребърни медала в "Арена Армеец"

След като вчера спечелиха златните медали в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София, днес момичетата от българския ансамбъл завършиха със сребърни отличия във финалите на отделните уреди, след като допуснаха леки грешки и в двете си съчетания.

Родните грации в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха 17.900 точки изпълнението си с пет обръча. Нашите момичета допуснаха грешка - изпускане на уред и излизане на състезателка извън терена, заради която бяха санкционирани, но въпреки това изключително сложното им съчетание получи оценка 10 за трудност. Шампионки с много стабилно изиграване станаха грациите от Украйна, които получиха 18.300 и също имаха 10 за трудност. Бронзовите медали в съчетанието с пет обръча заслужиха състезателките на Беларус със 17.400.

Малко по-късно възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се наредиха втори и във финала с три топки и и две въжета, след като отново допуснаха леки неточности и получиха оценка от 17.300. Гимнастичките на Украйна показаха по-стабилна игра и тук, като заслужено триумфираха със 17.850. Бронзовите отличия отидоха в ръцете на грациите от Беларус, след като получиха 16.650.

ФОТОГАЛЕРИЯ

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО


Снимка: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти