Бока дръпна преди сблъсъка с Ривър

Бока дръпна преди сблъсъка с Ривър

Дербито на 23-ия кръг в Примера дивисион на Аржентина между Бока Хуниорс и Естудиантес завърши без победител. В Ла Плата двата тима не успяха да си отбележат гол, а срещата завърши 0:0. Въпреки това лидерът в първенството увеличи аванса си на върха на четири точки преди Ел Класико с Ривър Плейт другия кръг. Бившият тим на Диего Марадона и Хуан Рикелме има актив от 49 точки, докато вторият Нюелс Олд Бойс остана с 45 точки, след като отстъпи с 2:4 домакинството си на Индепендиенте.

Самият мач в Ла Плата бе доста нервен, изпълнен с фаулове, а също така и със съдийски грешки. Играчите на Гуийермо Скелото може повече да съжаляват за пропусната възможност да увеличат още повече преднината си, тъй като последните 15 минути изпуснаха две чисти положения.


Първо удар на Дарио Бенедето бе избит от голлинията в 75-ата минута, а в 88-ата минута Родриго Бентанкур открадна топката от вратаря Мариано Андухар, но подцени ситуацията и Бока пропусна да спечели.

Капитанът на домакините пое лошо топката на границата на наказателното поле, а уругвайският талант, който вече е собственост на Ювентус, му отне топката, но след това от аутлинията избърза да връща топката с пета към Бенедето и защитник изби.

Първата част зрителите станаха свиделите на истински спектакъл на треньора на домакините Нелсон Вивас, който бе изгонен за бурно оспорване на съдийско решение. Бившият футболист на Арсенал, Интер и Селта беше бесен на съдията Труко, който в 25-ата минута не даде дузпа за Естудиантес. Стражът на гостите Аугустин Роси буквално нокаутира Каваларо без да играе с топката при центриране.

Нападателят остана няколко минути на терена, но реферът не посочи бялата точка. Това вбеси Вивас, който след изгонването си, скъса ризата си и се съблече гол до кръста, като се видя татуировката му на целия гръб, прибирайки се в съблекалнията.

Преди това Бока също имаше основателни претенции за дузпа в 7-ата минута, когато Бенедето бе свален от защитник на "червено-белите".

Естудиантес остана на седмо място с 41 точки. Бока има вече три равенства в последните си четири мача, като това е второ 0:0 далеч от "Бонбонера", където ще ври и кипи на 14-и май срещу Ривър.

КЛАСИРАНЕ

РЕЗУЛТАТИ ОТ 23-ИЯ КРЪГ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти