Любомир Минчев: Знаех, че ни очаква тежък втори мач

Любомир Минчев: Знаех, че ни очаква тежък втори мач

Отборът на Берое (Стара Загора) се наложи изключително трудно над Черно море Тича (Варна) с 87:82 и се нуждае от само още един успех, за да затвори полуфиналната серия и да си подсигури място в битката за златните медали в Националната Баскетбона Лига през сезон 2016/17.

След последния съдийски сигнал наставникът на старозагорци Любомир Минчев призна, че е очаквал вторият двубой да бъде тежък и похвали възпитаниците си за желанието и старанието, които са им помогнали да измъкнат победата.

„Радвам се, че беше толкова трудно и успяхме да се измъкнем. Защото ако и този мач беше лесен, щеше да е трудно да се мобилизира отбора. Сега видяха, че този съперник наистина може да ни победи, ако ние не играем по начина, по който искаме и по който тренираме. Очаквах, че вторият мач ще бъде много по-труден. Не само защото Черно море беше по-мобилизиран, но и защото нашият отбор беше доста по-отпуснат през първото полувреме. Играхме без енергия, в защита специално. Чакахме противника да изпусне, а не бяхме агресивни в защита. Не случайно получихме 52 точки през тези първи 20 минути. През второто полувреме обаче променихме нещата, бяхме по-енергични и повече се раздавахме в защита. И това веднага се отрази – отбелязаха ни само 29 точки. Не мога да не отчета и добрата стрелба, която имахме тогава – на Тихомир Желев, на Брандис Райли Рос, на Пламен Алексиев, на Стипе Тесия във важни моменти. Играхме по-различно, имахме и късмет, че в труден момент реализирахме важни тройки, а и противника направи доста грешки, което ни помогна“, коментира пред beroebasket.com Минчев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти